Vegemakkarapelti

Ainekset

4 annosta

1kg Pirkka yleisperunoita (keltainen pussi)
3rkl rypsiöljyä
1tl Pirkka paprikajauhetta
1 1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
2 (300 g)
punaista paprikaa
1pkt (240 g) Pirkka vegemakkaroita
1dl persiljaa hienonnettuna
Nopea kurkkusalaatti
1 (380 g) kurkku
1 (100 g) sipuli
3rkl rypsiöljyä
1 1/2rkl omenaviinietikkaa
1rkl Pirkka Dijon-sinappia
1 1/2tl sokeria
1/2tl suolaa
1/2dl persiljaa hienonnettuna
Chiliketsuppi
1dl Pirkka tomaattiketsuppia
1/2tl Pirkka srirachaa

Valmistus

yli 60 min

Halkaise kurkku pitkittäin neljään osaan. Kaavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kokonainen sipuli ja nosta puolet sivuun tarjoilua varten.

Sekoita öljy, etikka, sinappi, sokeri ja suola kierrevatkaimella tasaiseksi kastikkeeksi. Sekoita kastike ja hienonnettu persilja kurkkukuutioiden ja sipulin kanssa. Anna maustua jääkaapissa.

Pese perunat huolellisesti. Paloittele perunat reiluiksi paloiksi. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille tai isoon uunivuokaan. Pyörittele perunat öljyssä ja mausteissa.

Paista perunoita 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Leikkaa paprikasta kanta ja poista siemenet. Lohko paprika reiluiksi paloiksi. Leikkaa makkarat neljään palaan.

Nosta pelti uunista, lisää paprika ja makkarapalat. Jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia.

Mausta ketsuppi srirachalla.

Viimeistele pelti sipulilla ja persiljalla ja tarjoa kurkkusalaatin ja chiliketsupin kanssa.