Vegaaniset makkaraperunat

Ainekset

2-4 annosta
1ps (750 g) Pirkka kuorellisia lankkuperunoita
tai
1ps (750 g) Pirkka kuorellisia tikkuperunoita
3rkl öljyä
1tl merisuolaa
1tl savupaprikajauhetta
250g chilillä maustettua kiinteää tofua
Marinoitu punasipuli
2 (à 100 g) punasipulia
3/4dl punaviinietikkaa
3rkl öljyä
1 1/2rkl sokeria
1/2tl suolaa
Lisäksi
1rs (200 g) Aiolin makuista vegaanista majoneesia
2dl kurkkusalaattia
ketsuppia ja sinappia

Valmistus

30 – 60 min
Valmista ensin marinoidut punasipulit. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita etikka, sokeri, öljy ja suola keskenään. Kääntele siihen sipulit ja anna maustua.

Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille. Pirskota perunoiden joukkoon öljyä ja ripottele päälle suolaa ja savupaprikaa. Kääntele, jotta mausteet sekoittuvat perunoihin.

Paloittele tofu ja levitä perunoiden joukkoon pellille. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoile tofuperunat marinoidun punasipulin, aioli-majoneesin, vegaanisen kurkkusalaatin, ketsupin ja sinapin kanssa.