Välimeren lohivuoka

Ainekset

Uunilohi on yksi suomalaisten arkiruokasuosikki. Viipaloi lohi tällä kertaa annospaloiksi ja valmista samassa vuoassa uunikasviksia.

4 annosta

6-8(600 g) Pirkka perunaa (keltainen pussi)
2-3rkl öljyä
1tl suolaa
1tl kuivattua timjamia
1/2 (200 g) kesäkurpitsaa
2 kokonaista valkosipulia
1rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
600g kirjolohifileetä
3/4tl suolaa

Lisäksi
1 sitruuna
1/2dl timjamia hienonnettuna
Pirkka aioli valkosipulimajoneesia

Valmistus

30 – 60 min

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Sekoita perunat, puolet öljystä ja mausteista kulhossa. Kaada perunat leivinpaperin päälle uunipannulle. Halkaise kokonaiset valkosipulit poikittain kahtia. Öljyä valkosipuleiden leikkauspinnat ja lisää ne pellille leikkauspinta alaspäin Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Mausta kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit lopulla öljyllä, suolalla ja timjamilla. Lisää kasvikset uunipannulle perunoiden viereen. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa kirjolohifilee noin 3 cm:n levyisiksi annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla ja lisää palat perunoiden ja kasvisten joukkoon. Kypsennä uunissa vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ja kalapalat ovat kypsiä. Ota uunipannu uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoamista.

Pese ja lohko sitruuna. Lisää sitruunalohkot vuokaan ja ripottele pinnalle tuore timjami. Tarjoa lisäksi aiolia.