Tom yam -keitto

Ainekset

4 annosta
1rs (450 g) Pirkka broilerin fileesuikaleita, maustamaton
1rs (200 g) Pirkka ruskeita herkkusieniä (tuore)
1rs (250 g) Pirkka kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia
1-2 Pirkka mietoa punaista chiliä
1,2l vettä
3rkl kanafondia
1tl sitruunaruohotahnaa
2rkl punaista chilitahnaa
6 kaffirlimetinlehteä
4rkl kalakastiketta
1/2dl limetin mehua
reilusti korianteria

Valmistus

alle 30 min
Puhdista ja paloittele herkkusienet. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
Hienonna kevätsipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja kanta. Hienonna chilit.

Mittaa vesi, fondi ja tahnat sekä limetinlehdet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pari minuuttia.
Lisää kanasuikaleet ja sienet. Keitä hiljalleen, kunnes broilerit ovat kypsiä.
Lisää tomaatit, kevätsipulit ja chilit ja kuumenna keitto vielä.

Lisää lopuksi kalakastike ja limetin mehu. Viimeistele hienonnetulla korianterilla.