Sitruunabroileri ja paahdetut maa-artisokat

Ainekset

3 annosta
1pkt (n. 1 kg) Pirkka broilerin koipireisiä, maustamaton
1ps (350 g) Pirkka banaanisalottisipulia
10 valkosipulinkynttä
1/2ruukku tuoretta timjamia
2 (400 g) sitruunaa
3rkl Pirkka Parhaat kreikkalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä
1tl suolaa
1tl mustapippuria
1ps (500 g) maa-artisokkia
ripaus Pirkka sormisuolaa

Valmistus

yli 60 min
Kuivaa broilerin koivet ja irrota reisipala koivesta. Kuori salottisipulit ja leikkaa ne pituussuunnassa halki. Kuori myös valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Halkaise yksi sitruuna pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Sekoita isossa kulhossa keskenään broilerit, sipulit, valkosipulinkynnet, timjami ja sitruunaviipaleet. Lisää öljy sekä mausteet. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Siirrä maa-artisokat isoon uuniastiaan tai leivinpaperin päälle pellille, ripottele päälle sormisuolaa. Paahda maa-artisokkia uunissa 225 asteessa ensin 15 minuuttia.

Ota astia uunista, lisää marinoituneet broileripalat, sipulit ja sitruunat. Alenna sitten uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 45 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.

Valuta päälle sitruunamehua ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Koristele ruoka lopulla timjamilla.