Sienirisotto kukkakaaliriisistä

Ainekset

4 annosta
500g kukkakaalia
1rs (200 g) herkkusieniä
1 (60 g) pieni sipuli hienonnettuna
6 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 1rkl öljyä
5dl vettä
2 Knorr kana- tai kasvisliemikuutiota
1tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
2dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
1/2tl mustapippuria

Lisäksi
lehtipersiljaa hienonnettuna
2-3rkl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna

Valmistus

30 – 60 min
Leikkaa siistitty kukkakaali pieneksi rouheeksi. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Paista herkkusienet napakoiksi. Nosta sivuun. Kuullota pannulla öljyssä sipulit ja valkosipulit läpikuultaviksi.
Lisää kukkakaali, vesi ja hienonnetut kanaliemikuutiot. Keitä muutama minuutti ja lisää kerma ja parmesaaniraaste. Mausta mustapippurilla.

Keitä edelleen muutaman minuutin ajan, kunnes seos on paksua ja valuvan oloista.
Kääntele sekaan paahdetut herkkusieniviipaleet. Jätä osa sienistä koristeeksi. Koristele sienillä ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta.