Savulohikeitto

Ainekset

4 annosta

n. 600g perunaa
1 (100 g) porkkana
1 iso (150 g) sipuli
1-2rkl voita
1l vettä
1 Knorr Fond “du Chef” kala-annosfondi
n. 500g lämminsavulohta
1tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta kuohukermaa
1dl tilliä hienonnettuna
n. 1tl suolaa

Valmistus

30 – 60 min

Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkana. Kuori ja hienonna sipuli.
Sulata rasva kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää perunat ja porkkanat kattilaan ja pyörittele niitä hetki rasvassa.
Lisää vesi ja annosfondi. Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat kypsiä (noin 10 minuuttia).Kuutioi savukala. Lisää joukkoon lopuksi lohipalat, kerma ja tilli. Kuumenna keitto nopeasti.
Tarkista maku. Lisää suolaa tarpeen mukaan noin 1 tl (liemivalmisteissa on usein riittävästi). Tarjoa keitto ruisleivän kanssa.