Pekoni-tomaattipastakastike Amatriciana

Ainekset

4 annosta
300g Pirkka pennepastaa
1pkt (140 g) pekonia
1 (100 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 Pirkka mieto punainen chili
1rkl öljyä
1rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2rkl punaviinietikkaa
1tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1dl vettä
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria

Valmistus

30 – 60 min

Suikaloi pekoni. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuullota niitä öljyssä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää rosmariini ja pekonisuikaleet. Jatka paistamista vielä, kunnes pekoni on saanut hieman väriä.

Lisää pannulle punaviinietikka ja seoksen anna kiehahtaa. Kaada joukkoon kokonaiset tomaatit ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Kuumenna ja tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.