Parsakaali-makkarapannu

Ainekset

3-4 annosta

400g grillimakkaraa
500g pientä Pirkka perunaa (keltainen pussi)
1-2rkl öljyä
400g parsakaalia
1/2ps(n. 60 g) Pirkka lehtikaalisuikaleita
1/2tl suolaa
1/2ps(100 g) Pirkka herneitä
1/2dl basilikaa hienonnettuna

Kastike
1dl Hellmann’s majoneesia
2tl Pirkka Dijon-sinappia

Valmistus

30 – 60 min

Keitä pestyt perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Puolita keitetyt perunat. Irrota huuhdellun parsakaalin kukinnot sekä kuori ja paloittele sen varsi.

Suikaloi makkara ja paista makkarapaloihin kaunis paistopinta ja siirrä ne toiseen astiaan.

Ruskista perunat rasvassa. Lisää paistokasariin parsakaali, lehtikaalisuikaleet sekä herneet. Mausta pannu suolalla ja anna perunoiden ja vihannesten hautua edelleen juuri ja juuri pehmeiksi eli noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi kevyesti ruskistetut makkarapalat ja kuumenna.

Hienonna pinnalle basilikaa sekä kevätsipulia. Sekoita kastikeainekset ja tarjoa kylmä sinappikastike erikseen kuuman makkarapannun kanssa.