Paahdettu paprika-bataattikeitto

Ainekset

4 annosta
1 (600 g) bataatti
2 (360 g) punaista paprikaa
1rkl öljyä
1 (100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2rkl öljyä
n. 9dl vettä
n. 1 1/2tl suolaa
1/2-1tl savupaprikajauhetta
ripaus mustapippuria
Pinnalle 1dl Pirkka mantelisekoitusta
1/2rkl öljyä
n. 1/2tl cayennepippuria
1/2tl limetinkuorta raastettuna
1/2tl suolaa

Valmistus

Valmistus
30 – 60 min
Kuori ja kuutioi bataatti. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet ja kanta. Pyörittele kasvikset öljyssä (1 rkl). Paahda 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa kattilassa pehmeiksi. Lisää paahdetut paprikat ja bataatit sekä vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta suolalla, savupaprikalla ja pippurilla.

Rouhi mantelisekoitus karkeaksi. Paahda pannulla öljyssä manteleita ja mausteita. Tarjoa manteliseos keiton pinnalla.