Myskikurpitsakeitto

Ainekset

4 annosta
n. 1,8kg myskikurpitsaa (n. 850 g valmista kurpitsasosetta)
1/2rkl Pirkka keltaista currytahnaa
1l vettä
2 Pirkka kasvisliemikuutiota
1tlk (400 g) Pirkka kookosmaitoa
1/2 limetin puristettu mehu

Valmistus

Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet lusikalla kaivertaen ja pane palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin.

Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai, kunnes sisus on pehmeää.

Kaavi pehmennyt kurpitsansisus lusikalla kattilaan. Lisää vesi, murennetut kasvisliemikuutiot ja currytahna. Keitä 5 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja limetinmehu. Kiehauta ja nosta tarjolle.