Makkara-perunapelti

Ainekset

4 annosta
1/2ps (à 2 kg) Pirkka perunaa (keltainen pussi)
1ps (350 g) Pirkka punasipulia
2rkl Pirkka rypsiöljyä
1tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1 (200 g) vihreä, punainen tai keltainen paprika
1pkt (400 g) Kivikylän Huilun Tuhti kuoretonta grillimakkaraa tai
1pkt (400 g) Kivikylän kuoretonta kalkkunagrillimakkaraa
Srirachakermaviili
1prk (200 g) Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
1-2rkl Pirkka srirachakastiketta
ripaus suolaa

Valmistus

30 – 60 min
Harjaa perunat puhtaiksi ja kuori sipulit. Lohko perunat ja sipulit leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Paista kasviksia 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Huuhtele sillä aikaa paprikat. Leikkaa paprikasta kanta ja poista siemenet. Lohko paprika reiluiksi paloiksi. Tee makkaroihin veitsellä viillot.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä kastike jääkaappiin odottamaan.
Nosta pelti uunista, lisää paprika ja makkarat. Jatka paistamista vielä 10-15 minuuttia.
Tarjoa makkara-perunapelti srirachakermaviilin kanssa.