Makkara-katkarapupasta

Ainekset

4 annosta
1pkt (400 g) Barilla (gluteenitonta) spagettia
1ps (180 g) Pirkka isoja katkarapuja (pakaste)
1pkt (260 g) HK Maakarit Katalonian Carlos -makkaraa
2 (80 g) salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2rkl puolikuivattujen tomaattien öljyä
2tl (savu)paprikajauhetta
1plo (33 cl) Pirkka Parhaat Cidre brut -omenasiideriä
1dl puolikuivattuja tomaatteja
1/2tl suolaa
1/4tl mustapippuria
1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Valmistus

alle 30 min
Laita pastavesi kiehumaan. Ota katkaravut huoneenlämpöön.
Kuori ja viipaloi makkarat. Hienonna salottisipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuumenna 1 rkl puolikuivattujen tomaattien öljyä paistinpannussa ja ruskista makkaraviipaleet. Siirrä pois pannulta lautaselle odottamaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

Lisää tarvittaessa öljyä pannuun ja kuullota sipulit. Lisää savupaprikajauhe ja paista vielä hetki.
Kaada siideri pannuun ja keitä voimakkaasti kiehuen 5-7 minuuttia. Lisää puolikuivatut tomaatit, makkarat ja kohmeiset katkaravut. Anna kastikkeen kiehahtaa.
Mausta kastike suolalla sekä pippurilla. Sekoita kastike valutetun kuuman pastan joukkoon ja viimeistele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.