Maapähkinävoi-porkkanakeitto

Ainekset

4 annosta
500g porkkanoita
1(100 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 Pirkka mieto punainen chili
1rkl öljyä
5dl vettä
1 1/2rkl Pirkka kasvisfondia
1tlk(2 dl) Planti cooking kaurapohjaista ruoanlaittovalmistetta
2rkl Pirkka peanut butter smooth -maapähkinävoita
1rkl limetinmehua
1/2tl mustapippuria
1tlk(380 g /230 g) Pirkka punaisia linssejä suolaliemessä

Lisäksi
korianteria hienonnettuna

Valmistus

Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Säästä puolet chilistä koristeluun.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota porkkanat, sipulit ja chilit.

Lisää kattilaan vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Planti cooking, maapähkinävoi, limetinmehu ja mustapippuri. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää valutetut linssit ja kuumenna keitto. Tarvittaessa lisää ripaus suolaa. Jos keitto on liian paksua, voit lisätä myös tilkan vettä. Koristele chilillä ja korianterilla.