Lämmin chorizo-omenasalaatti

Ainekset

Ainekset
4 annosta
n. 550g hapahkoja omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
1pkt (200 g) Pirkka Parhaat chorizoa
1 (100 g) punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1ps (125 g) Pirkka lehtikaalisuikaleita
ripaus mustapippuria
1/2dl Pirkka hasselpähkinöitä rouhittuna
Pirkka balsamiviinietikkaa

Valmistus

Leikkaa omenat kuorineen lohkoiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
 
Kuori chorizo ja leikkaa se vinoviipaleiksi.
Paista chorizopaloja hetki pannulla. Lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja hetken päästä omenat. Kääntele, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Omenat saavat jäädä napakoiksi.
 
Lisää lopuksi pannulle lehtikaalisuikaleet ja kääntele hetki, jotta lehtikaali lämpenee hieman. Mausta mustapippurilla.
Ripottele pinnalle hasselpähkinät ja tarjoa lämmin salaatti heti. Kastikkeeksi sopii balsamiviinietikka.