Koskenlaskija uunikala

Ainekset

Kattilalasagne
Lasagne valmistuu myös hellalla ja mikä parasta alle 45 minuutissa.
Ainekset
6 annosta
400g Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
1 (100 g) sipuli
1tl Pirkka valkosipulimurskaa (tai yksi murskattu valkosipulinkynsi)
tilkka öljyä
6dl vettä
2tlk (à 390 g) Pirkka Parhaat mascarpone pastakastiketta
2 Knorr kanaliemikuutiota
1rkl punaviinietikkaa
1tl kuivattua timjamia
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
12 (n. 180 g) Pirkka lasagnelevyä
2pkt (125 g) Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
tai Pirkka mozzarellaa

Valmistus

30 – 60 min
Valmistus
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota öljyssä isossa kattilassa tai kasarissa sipuli ja valkosipulimurska. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
Lisää vesi, tomaattipastakastike, hienonnetut kanaliemikuutiot, punaviinietikka, kuivattu timjami, suola ja mustapippuri.
Murra lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan tai kasariin.
Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä, kunnes lasagnepalat ovat pehmenneet eli noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä, niin että levypalat eivät tartu toisiinsa kiinni.
Lisää lopuksi valutettu ja revitty mozzarella. Anna sulaa hetken ajan ja nosta tarjolle.