Kermainen-kirjolohipannu

Ainekset

4 annosta
1pkt (580 g) kirjolohifileetä
1rkl voita
1-2rkl öljyä
1 (100 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2ps (à 125 g) Pirkka lehtikaalisuikaleita
1tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
1rkl vehnäjauhoja
n. 3/4dl vettä
1rkl Maille Dijon sinappia
1/2rkl sitruunanmehua
1/2rkl sitruunankuorta raastettuna
n. 1/4tl suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistus

alle 30 min
Leikkaa kirjolohifilee 4-6 annospalaan ja paista ne voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Nosta kirjolohipalat varovasti sivuun ja poista niistä nahkat vetämällä.

Kuori ja suikaloi sipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla. Lisää lehtikaalisuikaleet ja paista hetki.

Lisää kuohukerma pannulle, lisää myös veteen sekoitetut vehnäjauhot samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna suurustua. Mausta sinapilla, sitruunankuorella sekä mehulla ja suolalla.

Nosta kalapalat muhennoksen pinnalle ja mausta niiden pinta mustapippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa.