Kanapata

Ainekset

4 annosta
1pkt (500 g) Pirkka broilerin fileepihvejä, maustamaton
1 rkl öljyä
1tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1/2-1pkt (à 140 g) Pirkka pekonia
2 (200 g) sipulia
2 valkosipulinkynttä
1rs (200 g) Pirkka herkkusieniä
1tlk (400 g) Pirkka Luomu kuorittuja tomaatteja
2 laakerinlehteä
1tl oreganoa
1/2-1tl timjamia
ripaus sokeria
n. 1dl Pirkka vihreitä kivettömiä kreikkalaisia oliiveja
tai kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Valmistus

30 – 60 min
Leikkaa broilerit reiluiksi paloiksi. Ruskista broilerit paistokasarissa. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle.

Suikaloi pekoni ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Puolita tai lohko sienet. Ruskista pekonit pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää valkosipulit ja sienet. Paista, kunnes sienistä enin neste on haihtunut. Kaada broilerit takaisin kasariin.

Lisää tomaatit liemineen, laakerinlehdet, oregano, timjami ja sokeri. Sekoittele, jotta tomaatit hieman murskaantuvat. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää puolitetut oliivit tai kirsikkatomaatit. Koristele basilikalla. Tarjoa lisäksi riisiä.