Jauheliha makaronipata

Ainekset

Astetta häävimpi kanaresepti. Kyllä, luit oikein! Lyonin kanaan upotetaan kaksi desiä punaviinietikkaa. Lopputulos on kuitenkin täyteläinen ja koivet kypsyvät kastikkeessa todella mureiksi.
Ainekset
4 annosta
1rs (noin 1 kg) Pirkka broilerin koipireisiä, maustamaton
1 1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
2-3 (90 g) salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2rkl voita
2rkl rypsiöljyä
3rkl Pirkka tomaattisosetta
2dl punaviinietikkaa
1dl vettä
1rkl Pirkka kanafondia
1 laakerinlehti
3rkl tuoretta ranskalaista rakuunaa hienonnettuna
tai
1tl kuivattua rakuunaa
1tlk (200 g) crème fraîchea (ranskankermaa, ei kevyt)

Valmistus

Valmistus
yli 60 min
Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön 30 minuuttia aiemmin. Kuivaa broilerin koivet ja leikkaa reisipala irti koivesta nivelen kohdalta. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
Kuori ja hienonna salottisipulit. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja poista kuoret. Kynnet saavat olla kokonaisia.
Ruskista broilerit padassa voi-öljyseoksessa ja nosta lautaselle odottamaan. Lisää pataan sipulit ja tomaattisose, kuullota 5 minuuttia. Siirrä broilerit takaisin pataan. Nosta lieden lämpö ja kaada etikka pataan. Etikka saa sihahtaa pataan kaadettaessa. Keitä voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia.
Lisää vesi, kanafondi ja laakerinlehti. Peitä pata kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hienonna rakuuna.
Kaavi ranskankerma kulhoon. Ota padasta 1 dl kuumaa lientä ja sekoita se muutamassa erässä kerman joukkoon. Valuta seos pataan ja sekoita joukkoon myös rakuuna.
Nosta pata uuniin ilman kantta ja kypsennä vielä 35-40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn riisin kanssa.