Huli huli -tofu

Ainekset

4 annosta
Marinadi
1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2dl Pirkka japanilaista soijakastiketta
1/2dl ketsuppia
1dl ananastäysmehua
1rkl ruokosokeria
1tl suolaa
1/4tl chilijauhetta
Lisäksi
2pkt (à 250 g) Pirkka Luomu tofua
1-2rkl rypsiöljyä
2pkt (à 150 g) varsiparsakaalia (Bimi)
ripaus suolaa
2 (50 g) kevätsipulinvartta hienonnettuna

yli 60 min
Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Jäähdytä marinadi.

Kuivaa tofu talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Leikkaa tofu pitkittäin kahtia ja tämän jälkeen vielä uudestaan pitkittäin halki. Leikkaa palat vielä keskeltä kahteen osaan. Tofuviipaleet pysyvät näin leikattuina paremmin kasassa.

Lisää tofut marinadin kanssa muovipussiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia, mielellään jopa yön yli.

Valuta tofut marinadistaan ja grillaa ne öljytyllä parilalla tai paista pannulla molemmin puolin. Grillaa myös kevyesti öljytyt varsiparsakaalit. Mausta ne suolalla. Koristele tofut kevätsipulilla. Tarjoa marinadia kastikkeena.