Feta-lihamureke

Ainekset

6 annosta
2pkt (à 400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
3 kananmunaa
2 viipaletta kuivahtanutta paahtoleipää
1/2pkt (à 200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
1/2ruukkua persiljaa hienonnettuna
2rkl Pirkka Dijon-sinappia
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
1rkl oliiviöljyä
1rs (250 g) Pirkka miniluumutomaatteja

Tomaattikastike
1tlk (500 g)
Pirkka tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1rkl Pirkka balsamiviinietikkaa
1 1/2tl sokeria
1/2tl suolaa

Lisäksi
1/2ruukkua persiljaa
1/2pkt (à 200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa

Valmistus

30 – 60 min
Pane jauheliha ja kananmunat kulhoon. Murusta leipä ja feta joukkoon. Lisää persilja, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita kastikkeen ainekset uunivuoassa.

Muotoile jauhelihamassa kostutetuin käsin murekkeeksi ja nosta kastikkeeseen. Voitele pinta öljyllä. Lisää tomaatit kastikkeen päälle.

Paista mureketta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes mureke on kypsä ja hieman ruskistunut.

Koristele ruoka hienonnetulla persiljalla ja fetamurulla. Tarjoa perunoiden tai pastan kanssa.