Chorizopasta

Ainekset

Chorizomakkarasta tulee ihana maku tomaattiseen pastakastikkeeseen.
4 annosta

1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat chorizoa
1 (100 g) sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2tlk (à 390 g) Pirkka chilitomaattimurskaa
1tlk (380/230 g) Pirkka mustapapuja
2tl Pirkka balsamiviinietikkaa
1tl sokeria
1/2tl suolaa

Lisäksi
300g Pirkka täysjyväspagettia
tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min

Kuori chorizo ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paista chorizoviipaleita kuumassa paistokasarissa tai kattilassa. Kun makkarat ovat saaneet hieman väriä, lisää sipulit ja valkosipulit kasariin. Kuullota sipuleita chorizosta irronneessa rasvassa.

Lisää tomaattimurska sekä huuhdotut ja valutetut mustapavut. Ohenna kastiketta tarvittaessa vedellä. Lisää kastikkeen joukkoon etikka, sokeri ja suola.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa chorizopasta tuoreen korianterin kanssa.

Vinkki! Lisää tulisuutta saat hienontamalla pastakastikkeeseen yhden punaisen miedon chilin