Butter chicken

Ainekset

4 annosta

1rs (500 g) Pirkka broilerin fileepihvejä, maustamaton
2-3rkl voita
1 (100 g) sipuli
3 valkosipulinkynttä
2tl tuoretta inkivääriä raastettuna
2tl garam masala -mausteseosta
1tl juustokuminaa eli jeeraa
1 Pirkka mieto punainen chili
1prk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
3rkl Pirkka tomaattisosetta
3/4tl suolaa
ripaus sokeria
1prk (2 dl) Pirkka laktoositonta ruokakermaa

Valmistus

30 – 60 min

Kuutioi broilerit ja ruskista ne voissa paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää inkivääri, garam masala ja juustokumina. Kääntele vielä hetki. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
Lisää kasariin paseerattu tomaatti ja tomaattisose, chili, suola ja sokeri. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kastikkeeseen broilerit ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 15-20 minuuttia.
Lisää lopuksi kastikkeeseen ruokakerma. Kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoa voikana basmatiriisin ja naanleivän kanssa.