Aasialaiset lihapullat

Ainekset

4 annosta
1rs (400 g)
nauta-sikajauhelihaa
tai naudan jauhelihaa
1 1/2dl vettä
3/4dl korppujauhoja
1 (n. 100 g) sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 pieni chilipalko tai 1 tl sambal oelek chilitahnaa
1rkl sitruunanmehua
1tl sitruunankuorta raastettuna
1 kananmuna
2rkl soijakastiketta
1/2tl mustapippuria
1dl korianteria hienonnettuna

Valmistus

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
Hienonna sipuli, valkosipulit ja chili, josta on poistettu siemenet ja kalvot. Sekoita hienonnetut ainekset korppujauhojen joukkoon.

Lisää jauheliha, muna, soija, pippuri ja korianteri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyöritä mureke­massasta lihapullia.

Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Voit kypsentää lihapullat myös pannulla öljyssä. Tarjoa lihapullat Udon-nuudeleiden, tuoreen korianterin ja sriracha-chilikastikkeen tai makean chilikastikkeen kanssa.